Bedrijfskundig
Adviseur

Je kunt mij ook vragen om als bedrijfskundig adviseur een advies of beoordeling te laten maken. Denk aan een advies naar de haalbaarheid van een plan of een beoordeling hoe een proces verbeterd kan worden. Ik kijk objectief naar de plannen en processen en zet dit om naar een advies waar je direct mee verder kunt.

Ik wind er namelijk geen doekjes om:

R

Kansen & Uitdagingen: Ik kan de volledige complexiteit en dynamieken rondom een proces of idee snel doorzien en daar de belangrijkste succesfactoren, risico’s en problemen precies uit benoemen.

R

Keuzes & Randvoorwaarden: Aan de hand van deze kansen en uitdagingen rond ik af met adviezen, keuzes en belangrijke randvoorwaarden die passen bij waar jullie nu staan.

Succes Advies

Je hebt een idee, plan of visie waarvan je wilt dat een succes gaat worden, maar je ziet ook dat een goede opzet en implementatie essentieel is. Ik help je graag dit voor elkaar te krijgen. Dit kan zo klein of groot als je wilt: van het simpelweg meedenken met een idee of projectplan tot het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek.

Ik ben hier goed in omdat ik complexe vraagstukken en stakeholders snel doorzie en vanuit een objectieve blik kan bekijken. Daarvanuit benoem ik heel scherp wat er in de implementatie belangrijk is qua inrichting, aanpak, randvoorwaarden of bijvoorbeeld communicatiestijl is om het plan tot een succes te maken.

De focus ligt op het doel, de huidige realiteit en hoe we deze twee werelden op elkaar kunnen aansluiten.

Verbeter Advies

Een andere insteek is dat ik je kan helpen een proces, project of andere case die niet loopt als gewenst, te verbeteren. Dat kan ik enerzijds door een ontwerp of ontwikkelaanpak te gebruiken.

In een ontwerpaanpak zoek ik naar een oplossingen en adviseer ik je hoe je deze het slimste kunt implementeren.
In een ontwikkelaanpak ligt de focus daarnaast ook op het ontwikkelen van een lerende mindset zodat bijvoorbeeld een team leert om beter samen te werken en complexe problemen met elkaar effectiever op te lossen.

Deze tweede insteek is vooral interessant als bepaalde problemen eigenlijk symptomen van onderliggende problemen zijn die je ook aan wilt pakken.

En dan?

Na afronding van dit advies, kan ik je ook helpen om het advies te implementeren als Change Projectmanager. Of ik kan verantwoordelijke(n) in je organisatie begeleiden als Projectcoach in dit proces.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? 

Neem dan gerust contact op.