Project
coach

In de rol als projectcoach help ik een projectteam of verantwoordelijke een implementatie of verbeterproject gedegen op te pakken. Ik deel mijn templates en best practices om een project goed in te richten.

Gedurende het project coach ik het team onder andere op het boeken van voortgang, ontwikkelen van een goede samenwerking en slim beheer van budget en resources maar ook stakeholdermanagement. Ik hou ervan om mijn kennis en ervaring te kunnen delen en teams te coachen om samen goede beslissingen te maken. Op den duur zorg ik er zo voor dat zij de juiste skills ontwikkelen en het project zo goed op de rit te krijgen, dat ze mij eigenlijk niet meer nodig hebben om resultaat te behalen. Dit vind ik gewoon erg tof om te zien en daarom is het  altijd mijn onderliggende motivator en doel.

De exacte invulling van de projectcoaching vullen we samen in en leent zich erg goed voor een online vorm.  Met 2 tot 4 uur per week kan al een wereld van verschil zijn voor een gedegen verloop!

Een referentie van een klant van mijn rol als projectcoach:

“We hebben meerdere gesprekken gehad met de externe coach. Marisja heeft meegekeken naar de beste opbouw wat betreft de start van het project. Daarnaast heeft zij ondersteuning geboden bij het vinden van de juiste lijntjes binnen de organisatie om ook op langere termijn het project zo soepel mogelijk te laten verlopen. Inmiddels zijn er aanpassingen gedaan in het projectplan zoals het er lag. We zijn meer in kleine stapjes gaan kijken. Welke doelen zijn op korte termijn haalbaar en wie draagt welke verantwoordelijkheid? Het kernteam is geformeerd waardoor iedereen nu een duidelijke taak binnen het project gekregen heeft. De coach heeft daarin ondersteuning geboden en heeft de aanzet van het project voor het team behapbaar en overzichtelijk gemaakt. Dat heeft voor een goede basis gezorgd. Daarnaast hebben we geïnventariseerd waar onze kansen en valkuilen liggen.”

Over de samenwerking:

“Deze is prettig verlopen. Er is een eerlijke en open communicatie. Marisja heeft zeer goed bijgedragen aan het behalen van onze doelen. De kennis op het gebied van planmatige aanpak en structuur aanbrengen in het opzetten van zo’n grote innovatie binnen een grote organisatie is heel helpend. Ze is heel toegankelijk. Er is altijd ruimte voor vragen. Er zijn ook steeds werkbare en praktische tips gegeven.”

Over dit project:

Kijk ook eens wat ik voor je kan betekenen als Change Projectmanager of Bedrijfskundig Adviseur. Of neem contact op via onderstaand formulier.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? 

Neem dan gerust contact op.